21.10.04

Een mededeling van het management

Ok baarmoeder, eierstokken en eileiders. Hypothalamus, lever en nieren. Fabrieken van hormonen, slijm en bloed. Luister goed! Vanavond worden jullie geëvalueerd door een externe firma. Het slecht samenwerken van deze departementen dat nog nooit geresulteerd heeft in een afgewerkt product moet gedaan zijn. Gedaan met de excuses over slechte leveringen, planningen en stress op de werkvloer. In deze dagelijks veranderende economische samenleving moet er efficiënt gewerkt worden met als enige doel dat afgewerkte product dat van de band moet rollen. De externe firma die jullie assesment gaat uitvoeren zal niet lijken op eender welke externe dienst waar we in dit bedrijf al kennis mee gemaakt hebben in het verleden. Deze outsourcing zal vreemd aanvoelen. Er zullen ons vreemde dingen gevraagd worden.

Ik weet dat vorige assesments gebeurden met een radiografische doorlichting van de baarmoeder en eierstokken afdeling. Deze departementen hebben bewezen dat er met hun werking an sich niets mis is. Bronnen van eerdere onderzoeken doen ons echter geloven dat er een groot tekort aan samenwerking en collegialiteit bestaat.

Deze nieuwe doorlichting zal het gevoel geven minder ingrijpend te zijn. Het zal voelen als een paar kleine speldenprikjes. Maar deze speldenprikjes zullen hopelijk grote gevolgen hebben voor de productiviteit van deze firma.

Drie en een half jaar proberen en nog kan dit bedrijf geen concrete resultaten voorleggen. Dit volledig biologisch, milieuverantwoord en intelligent management begrijpt er niets meer van. Het moet gedaan zijn met slechte resultaten, povere rapportering, onnodige lekkages en fouten in het productieproces.

Ik weet dat de verschillende departementen al verscheidene keren doorgelicht zijn en elk op zich goede resultaten kunnen neerleggen. Hypothalamus zorgt er voor dat de nodige waarden in hormonen op het eerste zicht gehaald worden. Hypothalamus heeft hiervoor ook bijscholing gekregen onder de vorm van osteopatische massages.

Eierstokken, ook jullie doen het werk dat gedaan moet worden. Onder hevige stimulatie van buitenaf hebben jullie bewezen dat jullie het werk aankunnen. Dat er verscheidene modellen tegelijkertijd aangemaakt kunnen worden en dat deze op het juiste moment verscheept worden. Mits een vertraging van een paar dagen die best door de vingers gezien kan worden

Het eileiderdepartement. Zoals jullie weten is deze firma begonnen met maar 1 werknemer in het eileiderdepartement. Helaas bestaat de mogelijkheid om een tweede eileider aan dit bedrijf toe te voegen niet. Er is ons echter door verscheidene bronnen bevestigd dat de werking van dit bedrijf niet te lijden kan hebben door maar 1 werknemer op deze post. Het feit dat deze werknemer niet op 2 plaatsen tegelijk kan zijn en er daardoor soms materiaal van de eierstok waarmee deze eileider niet communiceert verloren gaat is een spijtige zaak, maar niet te verhelpen (ook al zijn er zeer specifieke management theorieën die beweren dat 1 eileider zowel de linker als de rechter eierstok zou kunnen behandelen ...)

Hoe de werking van de interne dienst van de eileider het doet is ons momenteel niet helemaal duidelijk. Externe onderzoeken doen ons vermoeden dat er hier geen probleem is. Een zeer snelle doorlichting met gekleurd onderzoeksmateriaal bracht geen afwijkingen aan het licht.

Ons zorgenkindje de baarmoeder dan. Wij weten dat er hier maar sprake is van een part time werkkracht. Maar deze part time dienst heeft reeds bewezen meer dan voldoende uren te werken om een full time dienst aan te bieden. Intern onderzoek heeft ook hier geen speciale noden gevonden.

Er doen geruchten de ronde dat het niet kunnen op de markt brengen van een afgewerkt product volledig te wijten is aan onze leverancier van externe grondstoffen. Deze geruchten moeten dringend van de werkvloer verwijderd worden. Onze leverancier is vele malen doorgelicht en onderzocht en levert ons alleen de beste kwaliteit grondstoffen om een eindproduct van superieure afwerking mee te kunnen produceren.

Dit moet ons helaas doen besluiten dat het onze eigen werking is die ons belet om een afgewerkt product op de markt te brengen.

Ik weet dat velen van jullie de externe specialist die we vanavond gaan ontmoeten niet zullen betrouwen. Misschien komen er dingen aan het licht waar niet iedereen tevreden mee is. Misschien zijn er onderlinge factoren waar nog nooit iemand vragen bij gesteld heeft die ondermaats presteren. We weten het niet, maar het is wel de bedoeling dat we dit te weten komen.

Na deze externe doorlichting zullen er veranderingen en herschikkingen moeten doorgevoerd worden. Deze zullen niet altijd voor iedereen goed lijken (ja lever, ik weet dat jij geniet van de regelmatige aanvoer van alcohol grondstoffen, maar ik vrees dat uit de doorlichting zal blijken dat deze overvloed niet altijd de beste resultaten met zich meebrengt). We moeten in het oog blijven houden dat het niet gaat over het welzijn van 1 individu, maar dat we als bedrijf moeten samenwerken om dat beste, top of the bill, meest bekwame, superieur afgewerkte product nu eindelijk eens tijdig geassembleerd te krijgen zodat het 9 maand in de showroom kan staan blinken om dan door een tevreden koper mee naar huis genomen te worden.

Succes troepen, het management staat tot jullie dienst voor verdere vragen en opmerkingen